خورش کدو حلوایی

اسم غذای امروزمون از دیدگاه من نوستالژی . نوستالژی همون چیزیه که شما رو به یک مکان یا زمانی در گذشته پرتاب میکنه . اولین بار که با عطر وطعم این خورش خوشمزه، در منزل خاله نازنین همسرم اشنا شدم. من رو بجایی پرتاب کرد که نمی دونستم کجاست .خاله جون با تجربه 30 ساله و مهارت کدبانوی اصیل ایرانی چنان طعم جادویی رو از کدو حاصل کرده بود که بی نظیر بود. عطرخوش زعفران با مزه ترش وشیرین کدو حلوایی و آلو چنان طعم سحر انگیزی را ایجاد کرده بود که هوش از سرآدم می برد. طعمش چنان جا افتادگی و اصالتی داشت که کمتر از آن ،از دستان هنرمند او بعید بود. من آنچنان شیفته مزه رویای این غذای خوشمزه و سنتی ایرانی شدم که همون جا ازشون خواستم که پرده از راز رمز این مزه اعجاب انگیز بردارد. بعد از اون شاید بارها این غذا رو درست کردم ولی مسلما نمی تونم تجربه و مهارت چندین ساله خاله جون در پخت این غذا را نادیده بگیرم که واقعا جادو می کنند . آخرین باری که این خوراک خوشمزه رو برای پدر بزرگ نازنینم درست کردم دریافتم که که او رانیز مانند من به جایی در گذشته و دستپخت بینظیره مادرش برده پس همون جا این خورش خوشمزه رو به نام خورش کدوحلوایی نوستالژی نامیدم . امیدوارم شما هم درستش کنید ودر این تجربه شگرف بامن همراه شوید واما....
خورش کدو حلوایی
مواد لازم :
گوشت گوسفندی نیم کیلو
پیاز بزرگ 1عدد
کدو حلوایی 1 عدد کوچک
آلو 250 گرم
رب 1قاشق مرباخوری
زعفران 1قاشق چای خوری
نمک و فلفل و زردچوب به مزان لازم
کره 50 گرم
شکر (در صورت تمایل) 1 قاشق غذاخوری

طرزتهیه :
ابتدا پیازها را نگینی خرد کرد کرده در روغن سرخ کرده طلایی شود. گوشت مان را که بصورت قرمه ا ی خورد کرده ایم افزوده با پیاز تاب می دهیم تا گوشت خوب تفت بخورد و رنگش عوض شود . به اندازه ای که روی آن را بگیرد آب ریخته و اجازه میدهیم به آرامی بپزد .
آلوها را در یک لیوان آب خیس می دهیم .
کدو را بایک چاقو تیز پوست می گیرید و به قطعات کوچک خورد کرده( یا اگر مثل من حوصله داشتید قالب می زنید )
در ماهیتابه که گرم کرده ایم کمی کره همراه با روغن ریخته و دو طرف کدو ها را در آن کمی سرخ م کنید تا طلایی شود
کدو های سرخ شده مان را به گوشت پخته مان اضافه کرده ، آلو خیس خورده در آب را نیز ورب افزوده و اجازه می دهیم خورش با حرارت کم بجوشد و به اصطلاح جابیفتد .
نکته : این خورش بسیار جا افتاده و کم آب سرو می شود پس آب بیش از حد اضافه نکنید .
در آخر زعفران ساییده و نمک و فلفل را افزوده ومی چشیم اگر نیاز داشت می توانید 1 قاشق شکر نیز اضافه کنید بعد از چند جوش خورش سحر انگیز شما حاضر است .
خوب میزبان عزیز ،عطر نوستالژی را استشمام کنید و مانند من یک روز خاطره انگیز رو برای خودتون رقم بزنید. برای من که عطر خوش خورش کدو حلوایی یادآور روزهای خوش مهمانی ولطف خاله نازنین همسرم است که در فصل کدو حلوایی من رو ازمحبتشون بی نصیب نمی زارن و میز غذاشون رو مزین به این خورشت اعجاب انگیز می کنند، پس نوش جان

/ 0 نظر / 24 بازدید